Ovaska vastuuttaisi oppilaitoksia nuorten äänestysaktiivisuudesta

Keskustan puoluesihteeri, Tampereella kuntavaaliehdokkaana oleva Jouni Ovaska ihmettelee tiedotteessaan oppilaitosten käytäntöä sulkea ovensa demokratialta.

– Korkea äänestysaktiivisuus on kaikkien yhteiskunnan toimijoiden vastuulla. Etenkin nuorten demokratiasuhdetta on vahvistettava. On hätkähdyttävää, että osa yhteisistä oppilaitoksistamme ja korkeakouluistamme vieraannuttaa äänestysikäiset opiskelijansa äänestämisen kaltaisista kansalaisoikeuksista.

Ovaskan mukaan erityisesti useissa ammattiopistoissa ja ammattikorkeakouluissa kuntavaalit eivät saa näkyä millään tavalla oppilaitosten käytävillä. Oppilaitokset näkevät usein poliittisen toiminnan vain hankaloittavan oppilaitosten perustehtäviä eli koulutusta ja tutkimusta.

– Oppilaitokset voisivat ottaa esimerkkiä Lapin yliopistosta. Siellä koulutus ja kampuselämä eivät ole häiriintyneet poliittisten toimijoiden sisäänmarssista, vaan se on tuonut yhden yhteiskunnan tärkeistä sektoreista luonnolliseksi osaksi opiskelijoiden arkea.

 

Julkaistu Tamperelainen-lehdessä 21.3.2017

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/499243-keskustan-ovaska-vastuuttaisi-oppilaitoksia-nuorten-aanestysaktiivisuudesta

 

 

FacebookTwitterGoogle+Jaa

Jounin Facebook:

Подвесные потолки